KUKA OLEN?

Eero


Hei! Olen 18-vuotias lukiolainen Espoosta. Vapaa-ajalla tykkään lukea, liikkua luonnossa ja urheilla. Yksi tärkeimmistä harrastuksistani on partio, jota olen harrastanut pienestä pitäen.

 Kiinnostuin politiikasta pari vuotta sitten lukion alkaessa, jolloin aloin seuraamaan yhteiskunnan menoa aktiivisemmin. Viime vuonna ajatteluni hieman kypsyttyä päätin liittyä puolueeseen - jonka valinta oli vaikea ongelma. Pohdin pitkään, mihin puolueeseen liittyisin, kunnes päädyin RKP:hen. Valinta ei ollut todellakaan mikään itsestäänselvyys, sillä näin puolueen pitkään vain ruotsinkielisyyden kautta. Politiikassa haluan edistää tasa-arvoa, kestävää taloutta ja ilmastonmuutoksen vastaista työtä.

Aloitin partion alakoulun alkupuolella ja sille tiellä jäin. Kymmenen vuotta partiossa on tehnyt luonnosta minulle hyvin tärkeän asian. Rakastan Espoon luontoa ja siellä liikkumista. Side luontoon toimii kipinänä ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Haluan, että tulevatkin sukupolvet saavat nauttia metsistä, puistoista ja puhtaista vesistöistä.

Kaikista on pidettävä huolta. Suomi ei vielä valitettavasti tasa-arvoinen maa - vaikka monet saattavat niin väittää. Sukupuolten välinen tasa-arvo ja vähemmistöjen oikeudet ovat asioita, joista en aio joustaa missään tilanteessa. Suomen on entistä aktiivisemmin tehtävä töitä näiden asioiden edistämiseksi.

Koulutuksen tärkeys on minulle itsestäänselvyys. Opiskelen tällä hetkellä lukiossa kolmatta vuotta. Opiskelu on auttanut minua ymmärtämään maailmaa laajemmin, ja se tulee tulevaisuudessa helpottamaan työllistymistäni. Jokaisella on oltava mahdollisuus hyvään elämään ja hyvään koulutukseen. Koulutuksen saamisen ei tule olla kiinni esimerkiksi vanhempien varallisuudesta tai heidän tarjoamasta tuesta. Kuten koulutuksenkaan, myöskään muun elämässä pärjäämisen ei tule olla kiinni vanhempien sosioekonomisesta asemasta. Meidän on pidettävä huolta, että sosiaalinen liikkuminen on mahdollista. 


18-

VUOTIAS

3.

VUOSI LUKIOSSA

10

VUOTTA PARTIOSSA